Aktivitetskommittén

Aktivitetskommittén

Dvärschnauzerringens aktivitetskommitté arrangerar tillsammans med lokalombuden, olika aktiviteter
över hela landet,allt ifrån hundpromenader till läger.
Kommittén arbetar för att inspirera och utbilda klubbens medlemar i hundsportens olika grenar;   såsom Agility, Lydnad, Rallylydnad och Nosework.
Dessutom anordnar kommittén årligen roliga aktiviteter för medlemmar, exmepelvis "Trickhund Online"

Pågående och planerade aktiviteter:

AKTIVITETER

Runt om i Sverige genomförs lokala aktiviteter. 

TRICKHUND

Hundar i alla åldrar och erfarenhet är välkomna och delta i vår online aktivitetsutmaning!

CUPEN 

Cupen är en mycket uppskattad tävling som
​genomförs en gång om året.

TÄVLA


- dvärgschnauzer den bästa kompanjonen

AGILITY

Gungbräda, säck, tunnel, däck, balansbom – det är bara några av de hinder som hunden ska ta sig över och igenom i en agilitytävling. Banan ska avklaras på kortast möjliga tid och utan misstag eller vägringar.

Anmälan till olika tävlingar sker via: 

https://agilitydata.se/taevlingar/

.

RALLYLYDNAD

Rallylydnad är en sport där hund och förare genomför en bana med skyltar som illustrerar olika moment som ska utföras. På skyltarna kan det exempelvis stå ”360 grader höger”, ”slalom”, ”sitt” eller ”skicka över hinder”. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt bestämd ordning.

Anmälan till tävling sker genom :

https://sbktavling.se/

NOSEWORK

I nosework ska hund med sin förare söka efter specifika dofter i olika miljöer. Hundsporten är inspirerad av de utmaningar som professionella sökhundar utför dagligen inom till exempel polisen och tullen. Men det är också ett enkelt och roligt sätt att aktivera din hund!

Anmälan till tävling sker via:

https://www.snwktavling.se/

VILTSPÅR

På viltspårprov öppet för alla hundraser arrangeras anlagsklass och öppenklass. Registrerade hundar av raser vars specialklubb har ansökt om det, kan erhålla titeln Svensk Viltspårchampion.

LYDNAD

När du tränar lydnad för lydnadstävling ska hunden utföra olika moment, både nära dig och på avstånd. Samarbetet mellan dig och hunden står i fokus. Träningen ger ofta en följsam hund och en noggrann hundförare som är duktig på att träna både små detaljer och långa sekvenser med moment.

Anmälan till tävling sker genom :

https://sbktavling.se/


BRUKS

Det finns flera olika varianter av bruksprov, men i samtliga ingår ett lydnadsmoment och ett fältprov. Lydnadsprogrammet är obligatoriskt och ska genomföras av alla ekipage. Det finns fyra olika klasser där lägsta nivån är appellklass och den högst är eliklass.

Anmälan till tävling sker genom :

https://sbktavling.se/

FREESTYLE

Freestyle är en hundsport som ger föraren möjlighet att visa fritt utformade lydnadsprogram till musik. Att träna freestyle med din hund både ger och kräver gott samarbete och kontakt mellan er.
Anmälan till tävlingar sker via:

http://www.hundaktiv.se/

SPECIALSÖK

Specialsök är allt som vi lär hundar om specifika dofter, det vi kallar etiketter. Som uppletande av föremål och vittring av människor, att tillexempel kunna spåra en människa som försvunnit.

Anmälan till olika specialsökstävlingar sker via:

https://www.facebook.com/sbkspecialsok/events/

VILL DU OCKSÅ ENGAGERA DIG?

Eller har du förslag på olika aktiviteter eller annat vi kan göra? Kontakta oss!